Appreciative Inquiry: Meer dan waarderen

Is Appreciative Inquiry meer dan waarderen?

“En heeft het geleid tot een resultaat, tot een stukje vernieuwing of nieuwe kennis?”. Ze moest me daarop het antwoord schuldig blijven.

Vanochtend sprak ik met een interne arbeidsdeskundige van een zorg-organisatie. Ze had Appreciative Inquiry gebruikt in een overleg over het thema gezondheid en met succes.

Ze vertelde hierover: “Er ontstond flow in het groepsgesprek, een positieve sfeer waarin dingen bespreekbaar konden worden gemaakt en mensen kwamen in beweging”.

Waarop ik haar de vraag stelde:

“En heeft het geleid tot een resultaat, tot een stukje vernieuwing of nieuwe kennis ?”. Ze moest me daarop het antwoord schuldig blijven.

Veel gewaardeerd

In Appreciative Inquiry wordt veel gewaardeerd, en terecht. Het heeft een wezenlijke functie en dat is om gesprekken over het kernthema constructief te laten verlopen. Waarderen is ook een ethische daad door anderen te zien, te horen en respecteren om hun bijdragen, competenties en talenten.

Maar het waarderen staat wel ten dienste van de Inquiry, van het onderzoek dat je doet. David Cooperrider en Suresh Srivastva zijn daar in hun artikel in 1987 heel duidelijk over.

De aanpak van Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry is een aanpak die bij wil dragen aan nieuwe kennis voor een beter functionerende, lees menselijker organisatie en samenleving.

Deze kennis kan komen in de vorm van nieuwe inzichten, verhalen, ideeën, concepten, kansen of mogelijkheden.

Levert Appreciative Inquiry geen nieuwe kennis op, verandert er in het denken of doen van de organisatie niets wezenlijks, dan keren bestaande routines en gewoonten snel terug.

Ik ben daarom een groot voorstander van een sterke nadruk op onderzoeken, op de kwaliteit van het onderzoeksproces en op het rigoureus willen onderzoeken van een thema. Daarvoor is aan de voorkant een sterk commitment van opdrachtgever(s) en andere sleutelspelers nodig.

Nieuwsgierig geworden over AI? Bekijk onze Basiscursus Appreciative Inquiry 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Wat is appreciative inquiry?

Wat is appreciative inquiry? Die vraag kunnen wij kort en bondig voor je beantwoorden. Appreciative inquiry (hierna: AI) is dé manier om je organisatie verder

Read More »

To Energize … or not?

Plenaire sessies liepen als een rode draad door de drie conferentiedagen van de #waic2019 heen. Voordat een volgende spreker van start ging trakteerde de facilitator

Read More »