U

Appreciative Inquiry – Waarderend Actieonderzoek

Steeds meer mensen in organisaties zijn actief betrokken bij het continue verbeteren van hun eigen werkpraktijk. Appreciative Inquiry (ook wel Waarderend Actieonderzoek) is een benadering die op een positieve opbouwende wijze kijkt naar mensen, organisatie en situaties.

Appreciative inquiry

Praktisch werkpraktijken verbeteren

Appreciative Inquiry reikt mensen de kennis en tools aan om zelf vorm te geven aan verbetering en vernieuwing. De praktische aanpak past bij het nieuwe organiseren waarin zelforganisatie en regie centraal staan.

De veeleisende omgeving van nu wacht niet langer totdat ergens iets wordt besloten maar vraagt om handelings-assertieve managers en medewerkers. Zij ondernemen actie op basis van eigen inzicht, behoefte en intentie zodat hun antwoord altijd passend op de situatie is.

Waarderende dialoog

De kern van Appreciative Inquiry is de waarderende dialoog. Vernieuwing en resultaat worden mogelijk als gesprekken en interacties tussen mensen constructief verlopen. Dat betekent concreet dat mensen zich gehoord en gezien weten, dat ze invloed hebben en zich eigenaar voelen van het resultaat. Dat is wat Appreciative Inquiry doet en zo de veranderkracht van uw mensen organiseert.

Appreciative Inquiry training

De ervaren adviseurs, trainers en coaches van het AI Gilde begeleiden al jarenlang bij organisatieontwikkeling, human development processen en visie-trajecten. Zij zijn gespecialiseerd in het vergroten van het waarderend handelen van mensen in organisaties en samenleving. Naast de vernieuwingen die ze helpen realiseren scheppen ze een vruchtbare bodem voor een veilig, respectvol en waarderend klimaat waar ruimte is voor verschil.